ID Разработчик Дата размещения Дата завершения Кол-во коммент.
1610 Министерство занятости и трудовых отношений Республики Узбекистан 26/12/2018 10/01/2019 0

Обсуждение завершено

Об утверждении Положения о порядке выплаты надбавок, связанных с подвижным и разъездным характером работ
ID-1610

ПРОЕКТ

ПОСТАНОВЛЕНИЕ КАБИНЕТА МИНИСТРОВ

РЕСПУБЛИКИ УЗБЕКИСТАН

Об утверждении Положения о порядке выплаты надбавок, связанных с подвижным и разъездным характером работ

В соответствии с пунктом 4 Плана мероприятий по разработке новых нормативно-правовых и иных актов, взамен прекращающих свое действие ведомственных общеобязательных актов, утвержденного постановлением Кабинета Министров Республики Узбекистан от 16 июля 2018 года №538 и статьей 170 Трудового кодекса Республики Узбекистан, в целях дальнейшего упорядочения возмещения дополнительных расходов работников, связанных с подвижным и разъездным характером работ, Министерство занятости и трудовых отношений Республики Узбекистан, Министерство финансов Республики Узбекистан и Узбекское агентство автомобильного транспорта постановляют:

  1. Утвердить Положение о порядке выплаты надбавок, связанных с разъездным и подвижным характером работ, согласно приложению.
  2. Министерствам и ведомствам в месячный срок привести принятые ими нормативно-правовые акты в соответствие с настоящим постановлением.
  3. Контроль за исполнением настоящего постановления возложить на заместителя Премьер-министра Республики Узбекистан Д.Кучкарова и министра занятости и трудовых отношений Республики Узбекистан Ш.Кудбиева.

Премьер-министр

Республики Узбекистан А. Арипов

ЛОЙИХА

ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИ ВАЗИРЛАР МАҲКАМАСИНИНГ

ҚАРОРИ

Кўчиб юриш ва ҳаракатланиш билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолияти учун устамалар тўлаш тартиби тўғрисидаги низом

Ўзбекистон Республикаси Вазирлар Маҳкамасининг 2018 йил 16 июль

538-сон қарори билан тасдиқланган “Ўз кучини йўқотаётган умуммажбурий идоравий ҳужжатларнинг ўрнига янги норматив-ҳуқуқий ва бошқа ҳужжатларни тайёрлаш бўйича чора-тадбирлар режаси”нинг 4-бандига ва Ўзбекистон Республикаси Меҳнат кодексининг 170-моддасига мувофиқ, шунингдек, кўчиб юриш ва ҳаракатланиш билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолияти билан шуғулланувчи ишчиларнинг қўшимча харажатларини қоплашни янада тартибга солиш мақсадида Ўзбекистон Республикаси Бандлик ва меҳнат муносабатлари вазирлиги, Ўзбекистон Республикаси Молия вазирлиги ҳамда Ўзбекистон автомобил транспорти агентлиги қарор қилади:

  1. Кўчиб юриш ва ҳаракатланиш билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолияти учун устамалар тўлаш тартиби тўғрисидаги Низом иловага мувофиқ тасдиқлансин.
  2. Вазирликлар ва идоралар бир ой муддатда ўзлари қабул қилган норматив-ҳуқуқий ҳужжатларни ушбу қарорга мувофиқлаштирсинлар.
  3. Мазкур қарорнинг бажарилишини назорат қилиш Ўзбекистон Республикаси Бош вазири ўринбосари Д.Қўчқаров и Ўзбекистон республикаси Бандлик ва меҳнат муносабатлар вазири Ш.Кудбиев зиммасига юклансин.

Ўзбекистон Республикасининг

Бош вазири А. Арипов

ПРИЛОЖЕНИЕ

к постановлению Кабинета Министров

от ___ ___________ 2018 года №________

Вазирлар Маҳкамасининг

2018 йил _____ _______-сон қарорига

ИЛОВА

ПРИЛОЖЕНИЕ

к постановлению Кабинета Министров

от ___ ___________ 2018 года №________

Вазирлар Маҳкамасининг

2018 йил _____ _______-сон қарорига

ИЛОВА

Положение о порядке и размерах выплаты надбавок, связанных с разъездным и подвижным характером работ

Глава 1. Общие положения

1. Настоящее Положение в соответствии с Трудовым кодексом Республики Узбекистан определяет порядок и размеры выплаты надбавок, связанных с разъездным и подвижным характером работ.

2. Перечень профессий и должностей работников, которым устанавливаются набавки за разъездной и подвижной характер работ, а также их размер, устанавливается работодателем по согласованию с профсоюзным комитетом или иным представительным органом работников и указываются в коллективном договоре.

3. Характер работ и размер надбавки за разъездной или подвижной характер работы указывается в трудовом договоре, заключаемом между работодателем и работником.

4. Надбавки за разъездной и подвижной характер работы, в размерах не превышающих размеры, установленные настоящим положением, в соответствии с пунктом 5 статьи 174 Налогового кодекса Республики Узбекистан не облагаются налогом на доходы физических лиц и не учитывается при определении среднего заработка работника для всех случаев, требующих исчисления среднего заработка.

5. Надбавки за разъездной и подвижной характер работы в размерах предусмотренных настоящим Положением учитываются в себестоимости продукции (услуг).

6. Надбавки за разъездной и подвижной характер работы превышающие размеры, установленные настоящим Положением подлежат налогообложению в установленном законодательством порядке и включаются в смету на выполнение работ (услуг) по согласованию с заказчиком.

Глава 2. Условия установления надбавок и их размер

§ -1. Разъездной характер работы

7. Надбавка за разъездной характер работы устанавливается работникам, выполняющим работы при выполнении которых осуществляются регулярные служебные поездки в пределах обслуживаемой территории, расположенной вне пределов населенного пункта, в котором располагается организация, работы на объектах, расположенных на значительном расстоянии от места расположения организации, с возможностью ежедневного возврата к месту жительства или расположения организации, а также работникам, постоянная работа которых протекает в пути.

8. Надбавка за разъездной характер работы выплачивается в следующих размерах:

а) в случаях, когда поездки в время от места нахождения организации до места работы и обратно за день составляют не менее 3 часов и осуществляются во внерабочее время - в размере до 80 процентов, а менее 3 часов - до 40 процентов от установленной законодательством нормы суточных.

б) при разъездах, связанных с выполнением работ в пути - 1,5 процента, а работникам, обслуживающим пассажирские поезда, почтово-багажные поезда, вагоны-рестораны (кафе-буфеты) в пассажирских поездах и почтовые вагоны - 3 процента месячной тарифной ставки или должностного оклада за каждые сутки нахождения в пути;

в) работникам, если они находятся в разъездах 12 и более дней в месяц – до 25 процентов от нормы суточных, установленных законодательством, а если менее 12 дней в месяц – до 15 процентов месячной тарифной ставки (должностного оклада) за сутки работы в условиях разъездного характера.

Надбавка, предусмотренная подпунктом «а» выплачивается за дни, в которые фактически осуществлялись служебные поездки.

Конкретный размер надбавки, предусмотренной подпунктами «а» и «в» устанавливается в соответствии с заключенным коллективным договором.

Надбавка, предусмотренная подпунктами «б» и «в» выплачивается с момента выезда до возвращения к месту нахождения предприятия, в котором работник работает. При этом время, проведенное работниками в пути, составляющие более 12 часов, но менее полных суток, учитывается как одни сутки.

9. Надбавка за разъездной характер работы выплачивается только за дни, когда работник фактически осуществлял работу, имеющую разъездной характер.

Конкретный размер надбавки за разъездной характер работ устанавливается в соответствии с заключенным коллективным договором. При этом размер надбавки не должен превышать установленного на территории республики минимального размера оплаты труда в расчете на месяц.

10. Служебные поездки работников, постоянная работа которых имеет разъездной (подвижной) характер, не считаются командировками. Работникам, которым выплачиваются надбавки за разъездной характер работ, суточные, предусмотренные для командированных, не выплачиваются.

11. Надбавка за разъездной характер работы не выплачивается работникам, которые получают полевое довольствие, надбавки за подвижной характер работы, бесплатное питание или денежное довольствие взамен его, а также получают надбавки за работу вахтовым методом.

§ -2. Подвижной характер работы

12. Надбавка за подвижной характер работы устанавливается работникам в целях компенсации повышенных расходов, связанных с оторванностью от постоянного места жительства в связи с производственной необходимостью - когда не может быть обеспечено ежедневное возвращение работников к месту постоянного жительства.

13. Надбавка за подвижной характер работ выплачивается работникам за календарные дни работы на отдаленных объектах (местах производства работ), когда по условиям сообщения и характеру выполняемой работы они не имеют возможности ежедневно возвращаться к месту постоянного жительства, и за фактические дни нахождения в пути от места размещения организации к месту осуществления работы и обратно.

14. За дни нахождения на отдаленных объектах надбавка за подвижной характер работ выплачивается в размере до 30 процентов от дневной ставки работника за каждую полностью отработанный рабочий день (смену).

Конкретный размер надбавки за подвижной характер работ устанавливается в соответствии с заключенным коллективным договором. При этом размер надбавки не должен превышать установленного на территории республики минимального размера оплаты труда в расчете на месяц.

15. За дни нахождения в пути выплачивается дневная тарифная ставка из расчета нормальной продолжительности рабочего дня, установленной в организации. При этом дни нахождения в пути к месту работы и обратно в норму рабочего времени не включаются.

Выплата надбавки за подвижной характер работ производится работнику и за дни временной нетрудоспособности вне места постоянного жительства, на которые выдан больничный лист.

16. Надбавка за подвижной характер работ не выплачивается работникам:

за время нахождения в трудовом или социальном отпусках;

за дни невыхода на работу без уважительной причины;

работникам, выполняющим работы вахтовым методом;

работникам, проходящим альтернативную службу в соответствии с законодательством.

17. При направлении работника в служебную командировку выплата надбавки ему прекращается, а расходы, связанные с командировкой, оплачиваются в соответствии с законодательством.

18. Надбавка за подвижной характер работ не выплачивается работникам, которые получают полевое довольствие, надбавки за разъездной характер работы, бесплатное питание или денежное довольствие взамен его, а также получают надбавки за работу вахтовым методом.

Глава 3. Заключительные положения

19. Компенсация расходов на проезд, в случае, если транспортное средство не предоставлено работодателем, и иные расходы, понесенные работником с разрешения или ведома работодателя при работе, имеющей разъездной или подвижной характер, осуществляется в соответствии с законодательством.

20. Ответственность за правильность установления и выплаты надбавок за разъездной и подвижной характер работы возлагается на руководителя и главного бухгалтера организации.

Кўчиб юриш ва ҳаракатланиш билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолияти учун устамалар тўлаш тартиби тўғрисидаги низом

1-боб. Умумий қоидалар

1. Мазкур Низом Ўзбекистон Республикаси Меҳнат кодексига мувофиқ кўчиб юриш ва ҳаракатланиш билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолияти учун устамалар ўрнатиш тартиби ва миқдорини белгилайди.

2. Кўчиб юриш ва ҳаракатланиш билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолияти учун устамалар ва унинг миқдори белгиланадиган ходимларнинг лавозим ва касблари рўйҳати, иш берувчи ва касаба уюшмаси қўмитаси ёки ходимларнинг бошқа вакиллик органи билан келишилган ҳолда ўрнатилади ва жамоа шартномаларида кўрсатиб ўтилади.

3. Кўчиб юриш ва ҳаракатланиш билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолияти учун устамалар ва унинг миқдори ходим ва иш берувчи ўртасида тузиладиган меҳнат шартномасида белгилаб қўйилади.

4. Кўчиб юриш ва ҳаракатланиш билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолияти учун устамалар ва унинг миқдори мазкур Низомда белгиланган устамалар миқдоридан ошмаганда, Ўзбекистон Республикаси Солиқ кодексининг 174-моддаси 5-бандига мувофиқ жисмоний шахслар даромадларидан солиққа тортилмайди ҳамда ходимнинг ўртача ойлик ҳақи миқдори ҳисобланилиши талаб қилинадиган барча ҳолатларда ҳисобга олинмайди.

5. Кўчиб юриш ва ҳаракатланиш билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолияти учун мазкур Низомда белгиланган устамаларда маҳсулот (хизмат)нинг таннархи ҳисобга олинади.

6. Кўчиб юриш ва ҳаракатланиш билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолияти учун қуйидаги Низомда белгиланган устамалар миқдоридан ошганда, қонунчиликда ўрнатилган тартибда солиққа тортилади ва буюртмачи билан келишган ҳолда бажарилган иш (хизмат)лар сметасига киритилади.

2-боб. Устамалар ва уларнинг миқдорларини белгилаш шартлари

§-1. Кўчиб юриш характерига эга меҳнат фаолияти

7. Кўчиб юриш билан боғлиқ меҳнат фаолияти учун устамалар фаолият олиб бориш ҳудудида жойлашган, ташкилот жойлашган аҳоли пунктидан ташқарида ва доимий хизмат сафарларини талаб қилувчи ишловчи ходимлар, ташкилотга ёки доимий яшаш жойига қайтиб келиш имконияти мавжуд бўлган, ташкилот жойлашган жойдан анча узоқликда жойлашган обьектлардаги ишларда фаолият юритувчи ходимларга, шунингдек, доимий бажарадиган ишлари йўлларда амалга ошириладиган ходимлар меҳнатига тайинланади.

8. Кўчиб юриш характерига эга меҳнат фаолияти учун устамалар қуйидаги миқдорларда тўланади:

а) ташкилотдан иш жойигача бориш ва у ердан иш жойигача қайтиш вақти бир кунда 3 соатдан кам бўлмаса ва иш вақтидан ташқарида бўлса, қонунчиликда ўрнатилган суткалик норманинг 80 фоизгача миқдорда, агар 3 соатдан кам бўлса – 40 фоизгача;

б) йўлларда кўчиб юриш характери билан боғлиқ амалга ошириладиган меҳнат фаолияти вақти учун 1,5 фоиз, йўловчи поездлари, почта-багаж поездлари, йўловчи поездларидаги вагон-ресторан (кафе-буфет)лар ва почта вагонларига хизмат қилувчи ходимларига – йўл сафари давомида бўлган ҳар бир сутка учун ойлик тариф ставкасининг ёки лавозим окладининг 3 фоизи;

в) агар ходимлар бир ойда 12 ва ундан ортиқ кун кўчиб юриш характерига эга меҳнат фаолияти билан машғул бўлса, қонунчиликда белгиланган тартибдаги суткалик тўловлар нормасининг 25 фоизигача, агар ойда 12 кундан камроқни ташкил этса, ойлик тариф ставкаси (лавозим оклади)нинг суткалик кўчиб юриш характерига эга меҳнат фаолияти учун эса 15 фоизгачани ташкил этади.

«а» бандда назарда тутилган устамалар меҳнат сафарлари ҳақиқатда амалга оширилган кунлар учун тўланади.

«а» ва «в» бандларида назарда тутилган устамаларнинг аниқ миқдори тузилган жамоа шартномаларига асосан ўрнатилади.

«б» ва «в» бандларида назарда тутилган устамалар ходим ишлаётган корхона жойлашган ерга жўнаб кетиш пайтидан то у ердан қайтиб келганга қадар тўланади.

Бунда ходим томонидан йўл сафари давомида 12 соатдан ортиқ бўлган, аммо тўлиқ суткадан камроқ бўлган вақт, бир сутка сифатида ҳисобига олинади.

9. Кўчиб юриш билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолияти учун устамалар фақатгина ходим томонидан кўчиб юриш билан боғлиқ характерга эга ҳақиқатда ишлаган кунлари учун тўланади.

Кўчиб юриш билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолияти учун устамаларнинг аниқ миқдори тузилган жамоа шартномалари асосида белгиланади. Бунда устама миқдори республика миқёсида белгиланган минимал ойлик меҳнат ҳақи миқдоридан ошиб кетмаслиги керак.

10. Ходимларнинг доимий кўчиб юриш (ҳаракатланиш) билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолияти талаб этадиган меҳнат сафарлари хизмат сафарлари деб ҳисобланмайди.

Кўчиб юриш билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолияти учун устамалар олаётган ходимларга хизмат сафарлари учун белгиланган тўловлар тўланмайди.

11. Ҳаракатланиш билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолияти учун устамалар олаётган ходимлар, дала таъминоти олаётганлар, бепул озиқ-овқат ёки уни ўрнини қоплаш учун пул таъминоти билан таъминланаётганлар, шунингдек, вахта методи асосидаги меҳнат учун устама олаётган ходимларга кўчиб юриш билан боғлиқ меҳнат фаолияти учун устамалар тўланмайди.

§-2. Ҳаракатланиш характерга эга меҳнат фаолияти

12. Ҳаракатланиш билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолияти учун устамалар ишлаб чиқариш жараёнида доимий яшаш жойидан узоқлиги сабабли, яъни ходимларнинг доимий яшаш жойларига ҳар куни қайтиб келиш имконияти мавжуд бўлмаган ҳолатларда, ходимнинг юқори харажатларини компенсациялаш мақсадида ўрнатилади.

13. Ходимларга ҳаракатланиш билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолияти учун устамалар, улар бажараётган ишларининг характерига кўра алоқа қилиш имконияти мавжуд эмаслиги, доимий яшаш жойига қайта олмасликлари сабабли олисда жойлашган обьектлардаги (ишлаб чиқариш жойидан) ходимларнинг календар иш кунлари, шунингдек, корхона жойлашган жойдан бажариладиган иш жойигача бориш ва у ердан қайтиш учун сарфланадиган йўл сафари кунлари учун тўланади.

14. Олис ҳудудларда жойлашган обьектларда бўлган кунлар учун ҳаракатланиш билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолиятига белгиланадиган устамалар миқдори ходимнинг ҳар бир тўлиқ ишлаган иш куни (смена) кундузги ставкасининг 30 фоизидан ошмаган миқдорида тўланади.

Ҳаракатланиш билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолияти учун устамаларнинг аниқ миқдори тузилган жамоа шартномалари асосида белгиланади. Бунда устама миқдори республика миқёсида белгиланган минимал ойлик меҳнат ҳақи миқдоридан ошиб кетмаслиги керак.

15. Йўл сафари вақтидаги кунлар учун ташкилот томонидан нормал иш куни давомийлиги учун белгиланган кундузги тариф ставкасига асосан тўланади. Бунда иш жойига бориш ва қайтиш учун сарфланган кунлар иш куни нормаси вақтига киритилмайди.

Ҳаракатланиш билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолияти учун устамалар доимий яшаш жойидан ташқарида ҳам берилган ишга вақтинчалик лаёқатсизлик кунлари учун меҳнатга лаёқатсизлик варақаси асосида берилади.

16. Ходимларга кўчиб юриш ва ҳаракатланиш билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолияти учун устамалар қуйидаги ҳолатларда тўланмайди:

меҳнат ва ижтимоий таътиллар пайтида;

узрли бўлмаган сабабларга кўра иш кунлари ишга чиқмаслик;

вахта методига кўра иш бажарувчи ходимларга;

қонунчиликда белгиланган тартибга кўра муқобил хизматни ўтаётган ходимларга.

17. Ходимни меҳнат командировкасига жўнатилган ҳолатда унга устамалар тўланиши тўҳтатилади, командировка билан боғлиқ харажатлар эса қонунчиликда белгиланган тартибда амалга оширилади.

18. Кўчиб юриш билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолияти учун устамалар олаётган ходимлар, дала таъминоти олаётганлар бепул озиқ-овқат ёки уни ўрнини қоплаш учун пул таъминоти билан таъминланаётганлар, шунингдек, вахта методи асосидаги меҳнат учун устама олаётган ходимларга ҳаракатланиш билан боғлиқ меҳнат фаолияти учун устамалар тўланмайди.

3-боб. Якуний қоидалар

19. Кўчиб юриш ва ҳаракатланиш билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолияти жараёнида иш берувчи томонидан транспорт воситаси тақдим этилмаган ҳолда, йўл харажатлари ва бошқа харажатлар учун компенсация иш берувчининг розилиги ёки рухсати билан қонунчиликда белгиланган тартибда амалга оширилади.

20. Кўчиб юриш ва ҳаракатланиш билан боғлиқ характерга эга меҳнат фаолияти учун устамалар миқдорини белгилаш ва тўлашнинг аниқлиги учун жавобгарлик ташкилот раҳбари ва бош ҳисобчиси зиммасига юклатилади.

Общие комментарии

73